مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 20 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

چگونه با دخترمان صمیمی تر باشیم؟

1392/7/7 10:14
نویسنده : یه مامان
7,518 بازدید
اشتراک گذاری


«همین دیروز بود که ظرفاتو شستم ها!!!» و بعد خطاب به من : «می بینی چه جوری داره آبروی منو می بره!»

 باورم نمیشد، یعنی واقعا داره با مامانش اینجوری صحبت می کنه؟ وقتی هم به خاطر نوع رفتار و صحبت با مامانش بهش اعتراض کردم، گفت :«من و مامانم عین دو تا دوست صمیمی هستیم، ناراحت نمیشه، نترس ، اونم تو جواب دادن کم نمیاره!» و مادری که چهره ی ناراحت خودش رو پشت پرده ای از صمیمیت دوستانه پنهان کرده بود و مدام به قول خودشون با دخترش کل کل و شوخی می کرد و گهگاه می خندید.

این سوال برام پیش اومد که صمیمت و رابطه ی دوستانه ی مادر و دختری باید چه جوری باشه؟...

برخی مادران تصور می کنند دخترشان باید بزرگ شود تا بتوانند رابطه ای صمیمی با او برقرار کنند. درحالی که یک مادر باید همیشه برای برقراری رابطه ای صمیمانه، هیجان انگیز و دوست داشتنی با فرزندش آماده باشد.

گاهی لازم است والدین برای ایجاد ارتباطی صمیمی، کارهایی انجام دهند که شاید به نظرشان بچگانه برسد (مثل خنداندن فرزندشان)، اما واقعا این طور نیست و انجام این کارها، پایه های روابط را مستحکم تر می کند.

والدین برای اینکه با دخترشان، دوست باشند، باید در ساعت هایی از روز با او بازی کنند و به عنوان یک دوست خوب، در کنارش باشند زیرا با ایجاد رابطه صمیمی به دخترشان راه و رسم زندگی را آموزش می دهند و به او کمک می کنند خود را بهتر بشناسد. درواقع در این رابطه، شیوه صحیح برخورد و رفتار مناسب، چگونه لذت بردن از زندگی، غلبه بر ترس و روبروشدن با موقعیت های تنش زا را می آموزد. او در این رابطه یاد می گیرد چگونه از خود دفاع کند، لباس بپوشد یا در آینده با مادرشدن چگونه از دختر خود مراقبت کند. درواقع با ایجاد این رابطه مادر می تواند هر آنچه درباره زن بودن لازم است، به دخترش بیاموزد. 

 برای برقراری رابطه ای صمیمانه با دخترتان این ۸ نکته را به خاطر بسپارید:

۱.سعی کنید بیشتر مادر باشید تا بهترین دوست: معمولا در روابط دوستانه، زمانی که فرد به هر دلیلی با مشکل مواجه می شود، می تواند به راحتی دوستش را کنار بگذارد. اگر قرار است همیشه به عنوان یک دوست با دختران رابطه داشته باشید، ممکن است درباره شما هم چنین تصوری داشته باشد. پس برای او در جایگاه مادر باشید نه دوستی که هر طور می خواهد می تواند با او صحبت و رفتار کند.

 ۲.مراقب باشید رویاهایتان پله های پرورش و ترقی فرزندتان نباشد: اجازه دهید دخترتان با رویای خود بزرگ شود و خیالپردازی های کودکانه اش را داشته باشد. باید این حقیقت ساده را درک کنید که فرزندتان احساسات و علایق شخصی و خصوصی خودش را دارد و ممکن است مایل نباشد کارهایی را که در سن او انجام می دادید، در این سن انجام دهد یا اینکه علایقش مانند شما باشد. هرگز نخواهید به خاطر ناکامی های خودتان، فرزندتان را مجبور به کاری کنید. ممکن است از انجام اشتباه های دخترتان یا مشکلاتش در زندگی نگران باشید اما فراموش نکنید تجربه های ارزشمند، حاصل برخی اشتباه ها هستند. 

 ۳.با قوی بودنتان اعتمادبه نفس را به او هدیه دهید: رابطه مادر و دختر، بسیار مهم است و می تواند در افزایش عزت نفس، حرمت و درنهایت خودارزشمندی دختران تاثیر بسزایی داشته باشد. سعی کنید برای دخترتان مادری قوی و با اعتمادبه نفس بالا باشید. با این کار به او یاد می دهید چگونه با موقعیت های تنش زا روبرو شود.

۴.روش های همسر خوب بودن را به او یاد دهید: اولین الگوهایی که در مورد روابط عاطفی و زندگی مشترک در ذهن دختران شکل می گیرد، دیدن روابط عاطفی بین پدر و مادر است. هر چه این روابط شفاف، مناسب و عاطفی تر باشد، الگوی مناسب تری در ذهن دخترتان ایجاد می کند زیرا با مشاهده این روابط، چگونگی ارتباط با مرد را خواهد آموخت. پدر و مادرهایی که در اجتماع و خانواده رفتار مناسب و ارتباط خوبی با یکدیگر دارند، می توانند مطمئن باشند بهترین الگوی فرزندانشان بوده اند.

 ۵.در مرکز زندگی دخترتان نباشید: یکی از نکته هایی که باید در رابطه با دخترتان به آن توجه داشته باشید، این است که قرار نیست همیشه مرکز زندگی دخترتان باشید. او را به سمت یک زندگی مستقل سوق دهید. به عنوان یک مادر، در مورد مسایل بسیاری با دخترتان صحبت کنید؛ از آداب معاشرت ؛ استفاده از لوازم شخصی و حتی مخصوص بانوان گرفته تا چگونگی ارتباط با جنس مخالف؛ تا آسیب نبیند.

 ۶.مراقب رفتارش باشید: مراقب باشید جمله «حالاهرچی» از صحبت های دخترتان نباشد زیرا گفتن این جمله باعث شکاف و جدایی بین شما و او خواهد شد. علاوه بر این، مراقب رفتارتان با عروسک های او باشید زیرا با مشاهده این رفتارها یاد می گیرد چگونه با شما رفتار و صحبت کند.

 ۷.مفهوم «احساس» را به او بیاموزید: نیازهای هر یک از دوره های سنی دخترتان را بشناسید و سعی در برآورده کردن آنها داشته باشید. وقتی کودکتان به سنی می رسد که باید به مدرسه برود، فکر نکنید همه مشکلات تمام شده، زیرا در هر سنی ممکن است با برخوردهای جدید او روبرو شوید. معمولا ارتباط کلامی دختران در این سن بسیار قوی تر از پسران است و به شدت مفهوم «احساس» ذهن آنها را درگیر می کند، به گونه ای که ممکن است دختران برای درک این مفهوم، دائم در حال مقایسه باشند. در این سنین باید با ایجاد رابطه ای صمیمی، برای شناخت و درک احساس هویت به او کمک کنید و در مواقع بحرانی کنارش باشید زیرا اگر احساس کند تنهاست، ممکن است مشکلات زیادی برایش به وجود بیاید.

 ۸.پیچیدگی های رابطه با دختر نوجوان را در نظر بگیرید: در سنین نوجوانی، بهترین دختران هم به موجوداتی عصبانی، عبوس و ترشرو تبدیل می شوند. لازم است در این سنین بیشتر به او اطمینان بدهید تغییرات ظاهری ای که در او به وجود می آید، ظاهرش را روزبه روز بهتر خواهد کرد. در این دوران به او آزادی بدهید و اجازه دهید از اشتباه هایش درس بگیرد. به هیچ وجه فکر نکنید سرکشی او یا اینکه متهمتان می کند، به دلیل کار اشتباهی است که انجام داده اید. اهل انتقادکردن هم نباشید و بدانید دختران به چیزهای خاصی علاقه دارند و دوست دارند آراسته باشند و گاهی لازم است برای آراسته بودن کمکش کنید. به دخترتان گوشزد کنید دختران باهوش بیشتر از اینکه حرف بزنند، گوش می دهند و می دانند در چه شرایطی باید صحبت کنند. فراموش نکنید در این دوران فرزندتان سعی می کند چیزهایی را از شما پنهان کند و باید سعی کنید به حریم شخصی او احترام بگذارید.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (11)

مامان شبنم
7 مهر 92 11:52
سلام
جالب بود ... متاسفانه منم بعضی جاها دیدم که بچه ها به قول معروف با والدینشون کل کل می کنن البته ما هم گاهی این کار رو می کردیم ولی واقعا حد و حدودش رو می دونستیم اما بعضی ها واقعا از اون ور بوم افتادن پایین ...
متاسفانه بی دقتی والدین کار رو به جایی می رسونه که اینده بچه ها به کل تغییر می کنه من حتی زوج هایی رو دیدم که چون در خونه از محیط درستی برخوردار نبودن اصلا تمایل به بچه دار شدن ندارن یا حتی افرادی که تصمیم به ازدواج هم ندارن فقط به خاطر دید منفی که در کودکی نسبت به خانواده پیدا کردن ...


سلام مامان عزیز
بله واقعا بچه ها زندگی کردن رو از ما و نوع رفتار و ارتباطاتمون توی خونه یاد می گیرن. در واقع خانه و خانواده اولین مدرسه و بهترین مدرسه هست برای بچه ها دعا می کنیم که کانون همه خانواده ها گرم و سرشار از محبت و صمیمیت باشه
مامان یاسمن و محمد پارسا
7 مهر 92 14:14
مامان روشای عزیز تبریک می گم موفق باشید


مریم (مامان روشا)
7 مهر 92 14:50
مامان شاران عزیز ممنون از تبریکتون


مریم (مامان روشا)
7 مهر 92 14:59
ممنون خیلی مفید بود....جالبه که من یه روز داشتم یکی از عروسکهای روشا برمیداشتم و چون عروسکش بزرگه من از پا گرفتمش ....یک دفعه روشا با یه حالت خیلی ناراحتی گفت آخی مامان بچمو اینطور بغل نکن اون میفهمه ناراحت میشه بعدهم از بغل من گرفتشو کلی نازش کرد و براش توضیح داد که من حواسم نبوده ...نمیدونید چه عذاب وجدانی گرفتم و با رفتارای روشا انگار منم باورم شده بود که به عروسکش بی احترامی کردم....حالا از اون روز با رعایت احترام و ادب با عروسکهاش برخورد میکنم یه موقع از من ناراحت نشن


الهـــــــــــــــــــــــــــــی
واقعا این حس جاندارپنداری بچه ها هم قشنگه و هم خیلی وقت ها توی موقعیت های مختلف به کمک ما میاد و می تونیم ازش استفاده کنیم ( یه دفعه سوء استفاده نخونید! )
ممنون که تجربه ی قشنگ و خوندنی خودتون رو برامون نوشتید
مریم (مامان روشا)
7 مهر 92 15:03
روشا سال دیگه باید بره پیش دبستانی ...من با یکی از دوستام که مهد کودک داره صحبت کردم که اگر بشه من 3 روز در هفته روزی 2 ساعت روشا رو اونجا بذارم تا بیشتر با بچه ها در تماس باشه اونم قبول کرد نظر شما چیه! بعداز ظهرها هم دو روز در هفته کلاس زبان میره!
دوست دارم نظرتون رو بدونم که این کار خوبیه! و اینکه ساعتش براش کافیه ممنون اگر راهنماییم کنید!؟
راستی از خانم دکتر چه خبر

به نظر ما که شرایط خوبیه اما برای اطمینان بیشتر سعی می کنیم با استاد بزرگوارمون کارشناس تربیتی مدرسه هم تماس بگیریم و سئوالتون رو بپرسیم.
خانم دکتر هم گفتن که مدتی به اینترنت دسترسی نداشتن و ان شاالله سعی می کنن تا چهارشنبه پاسخ ایمیل هایی که براشون ارسال کردیم رو بدن.

مامان پریسا
7 مهر 92 16:05
عالی بود ممنونم. به عنوان یه مادر دختر دار به همچین راهنمایی هایی شدیدا نیاز دارم. چند بار خوندم ولی دست اخر به این نتیجه رسیدم که باید سیوش کنم چون حتما لازمم میشه...
لطفا باز هم از این پست ها بذارید.


خوشحالیم که مورد توجهتون قرار گرفته.
ان شاءالله
مریم (مامان روشا)
8 مهر 92 15:08
مامان یاسمن و محمد پارسا ممنون از تبریکتون خانمی


مریم (مامان روشا)
8 مهر 92 15:09
من اینجا نظر دیگه ای هم گذاشته بودم یعنی ارسال نشده


بله رسیده مامان عزیز
ببخشید دیر شد، طبق معمول وسط جواب دادن نظرات این کوچولو از خواب بیدار شد و به جای اون کار خوابید پس یعنی الان که اینجا سر کار هستیم چی؟... آفـــــــــــــــــرین کوچولو خوابه!
مامان شاران
10 مهر 92 8:44
ممنونم از راهنماییهای دخملونه عالی بود


مامان آوا
17 مهر 92 22:24
عالی بودمنم گذاشتمش تو وبم که جلوی چشمام باشه


خیلی خوشحالیم که براتون مفید بوده. ممنون از امانت داریتون
صادق صالح
1 آذر 92 7:50
با عرض سلام این مطلب با شماره 14 در وبلاگ انجمن مدارس و معلمان ثبت شد. موفق باشید.
یه مامان
پاسخ
سلام علیکم سلامت باشید