مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 19 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

چگونه به فرزندانمان کمک کنیم تا دیدی مثبت نسبت به زندگی داشته باشند؟

1392/5/6 7:58
نویسنده : یه مامان
3,449 بازدید
اشتراک گذاری

 

یادمه بچه که بودم دوستام برا کلاس نقاشی انواع کتاب های نقاشی می آوردن و از روی اونا نقاشی های قشنگ قشنگ می کشیدن.

من هم با خلاقیت خودم نقاشی می کشیدم؛ اما هیچ وقت نقاشیهام به قشنگیِ نقاشیهای اونا نبود.   

به مامانم می گفتم که از اون کتابا برا منم بخره، ولی مامانم می گفت: «تو خیلی خوب می تونی نقاشی بکشی، نقاشیِ تو مال خودته، فکر خودته؛ من خیلی خوشحالم که دخترم فکر خودشو به این قشنگی می کشه» 

احساس غروری که از اون حرف به من دست میداد نگفتنیه... چون مامانم می گفت همینکه فکر و خلاقیت خودت رو می کشی ارزشش خیلی بیشتره، سعی می کردم که برا هر نقاشیم فکر کنم و خوب از آب درش بیارم.

ممنووووونم مامانِ خوبم؛ این نمونه ای بود از رفتار حساب شده ی مامانم که اعتماد به نفس رو در من بارور کرد...

در ادامه ی مطلب همراه ما باشید تا با هم مرور کنیم چه جوری کمک کنیم به فرزندانمون که در زندگی مثبت نگر باشن...

با افزایش سن کودکان تغییرات زیادی در آنها صورت می گیرد. آنها همواره خود را با دیگران مقایسه می کنند و اغلب خود را در سطح پایین تری می یابند. اما ما به عنوان والدین می توانیم با آموزش مهارت «مثبت نگری» به آنها کمک کنیم تا بحران های خاص سن خود را بهتر پشت سر بگذارند. به این منظور باید گفته ها و درد دل های فرزندتان را جدی بگیرید ، فعالانه به صحبت های او گوش دهید، و کمک کنید تا افکار و عقاید منفی اش را از بین ببرد. البته این امر آسانتر خواهد شد اگر تفکر مثبت داشته باشید.

بچه ها باید به آنچه که هستند ارج بگذارند، نه آنچه که دارند. این مهمترین درس دوران کودکی است که نمی توان آن را یک روزه و یا حتی در طی سال آموزش داد، این فرآیندی است که با تولد شروع می شود و در سراسر طول زندگی رشد می یابد.

دنیای ما پر از عکس العمل های منفی است. ما باید فرزندانمان را به یک نگرش مثبت مجهز کنیم تا مسیر مستقیم زندگی خود را بیابند. برای مثال به چند گفته منفی بچه ها و پاسخ مثبت والدینشان توجه کنید.

 

من نمی توانم آن کار را انجام دهم.

پاسخ والدین: عزیزم باز هم وقت بگذار و سعی کن ؛ من به تو اطمینان دارم.

دوستم زهرا، من را دوست ندارد.

پاسخ والدین: می دانم زهرا احساس تو را ندیده گرفت و تو ناراحت شدی. می دانم که می خواستی او تو را دوست داشته باشد. اما به خاطر داشته باش که تو دوست داشتنی هستی، مهم نیست که دیگران چه نظری دارند.

من اصلاً استعدادی در درس تاریخ ندارم.

پاسخ والدین: عزیزم هیچ کسی در همه چیز موفق نیست. ببین در درس ریاضی چه نمره خوبی گرفته ای . تو همیشه در کاربرد اعداد و ارقام قوی بودی و هستی.

من بی عرضه ام . هیچوقت شنا یاد نمی گیرم.

پاسخ والدین: درست است که یادگیری کار جدید ، دشوار است. اما به یاد بیاور وقتی که برای اولین بار دوچرخه سواری می کردی، چقدر برایت سخت بود، ولی با پشتکار و تلاش توانستی دوچرخه سوار ماهری شوی.

چنین گفتگوهایی تفکر مثبت و اعتماد به نفس  را در کودکان پایه ریزی می کند. متأسفانه این موضوعات تاکنون در برنامه درسی دانش آموزان قرار نگرفته است. اما کتاب های خوبی در زمینه مثبت نگری  برای کودکان همچنین بزرگسالان نوشته شده است خواندن یک کتاب  با همدیگر روش خوبی برای شروع چنین مباحثی است.

از این طریق با مطالعه داستان های زندگی افراد می توانید کاملاً تأثیر نگرش های مثبت را در زندگی واقعی به او آموزش دهید. الگوسازی تفکری مثبت ، مؤثرترین روش برای آموزش به فرزندانتان است. بچه ها از شما یاد می گیرند که چگونه زندگی کنند. بنابراین از همین حالا شروع کنید افکار خود را به طور مثبت بیان کنید.

مثلاً: بچه ها امروز ماشین ما در تعمیرگاه است و نمی توانیم به پیک نیک برویم، حالا بهتر است در منزل به یک بازی  دسته جمعی مشغول شویم.

اغلب والدین امیدوارند فرزندانشان دیدگاه مثبتی در زندگی داشته باشند در حالی که آن را شانسی تلقی می کنند.

اما وقتی که این امر را در دست خود کنترل کنید و سعی داشته باشید افکار فرزندتان، به مسیر مثبت هدایت شود نتایج درخشان آن را خواهید دید.

بچه ها باید ارزش ها را در خانه بیاموزند

یکی از مهمترین وظایف والدین ، کمک به فرزندان در شناخت ارزش  های خانواده می باشد.بچه ها باید به آنچه که هستند ارج بگذارند، نه آنچه که دارند. این مهمترین درس دوران کودکی است که نمی توان آن را یک روزه و یا حتی در طی سال آموزش داد، این فرآیندی است که با تولد شروع می شود و در سراسر طول زندگی رشد می یابد.

بچه ها از سنین پایین (بدو کودکی) جذب تماشای آگهی های تبلیغاتی می شوند . آنها در جامعه ای رشد می کنند که ارزش ها نمادین هستند و اغلب ، موفقیت ها را در قالب مادی می بینند. در اینجا وظیفه والدین دشوارتر می شود چرا که می خواهند به فرزندان خود بیاموزند در زندگی چیزهایی مهمتر از یک جفت کفش کتانی گران قیمت نیز وجود دارد. والدین باید کاملاً به رفتار خود توجه کنند.

ارزش های حاکم در خانواده شما چیست و چگونه آن را به فرزندان خود انتقال می دهید؟

شما می توانید در حین گفتگو با فرزندتان نعمت های خدا را بشمارید و یا مثلاً هنگام صرف غذا از برکاتی که خدا به شما ارزانی داشته صحبت کنید و شکر گزار باشید و از بچه ها هم بخواهید با شما همراهی کنند. به آنها بگویید با وجود صمیمیت و محبت بین اعضا خانواده و فامیل از موهبت بزرگی برخوردار هستند و این همدلی را بزرگترین ثروت خود می دانید.

بچه ها دنیا را از زاویه دید شما می بینند. اگر پدر دائماً مشکلات خود را به خانه بیاورد و ناراضی باشد مادر هم از اوضاع خانه گله کند ، کودکان نیز خود را در دنیایی ترسناک می بینند ؛ پس دید مثبت والدین به زندگی، نور امید را در دل های کوچک کودکان روشن می سازد. از بچه ها بخواهید در مورد دوستانشان صحبت کنند اما به جای چیزهایی که دارند، از ویژگی های مثبت ، از شخصیت و از استعدادهای آنها صحبت کنند.

هنگامی که از ارزش ها و عقاید  خود با فرزندتان گفتگو می کنید، سعی کنید در فضای باز و بدون قضاوت گفتگو کنید تا او به راحتی نظرات خود را بیان کند و شما نیز فرصت داشته باشید باورهای مثبت و عقایدتان را به او انتقال دهید.

والدین عزیز به خاطر داشته باشید بچه ها در خانه، با رفتار و گفتار شما، با خوب و بد، با ارزش ها و ضد ارزش ها آشنا می شوند ؛ پس اگر رفتار فرزندتان مطابق با اصول و ضوابط خانواده تان نبود، علت را در خودتان جستجو کنید.

بچه ها معمولاً از به دست آوردن کالا و اشیای مادی خوشحال می شوند ، به آنها یاد دهید بخشیدن و اعطا کردن دارایی های خود چقدر لذتبخش است . بدین منظور می توانید در مراسمی مانند کمک به ایتام به همراه فرزندانتان شرکت کنید تا روحیه مثبت ایثار و لذت انفاق را درک کنند ؛ بدین وسیله آنها با لذتی فراتر از لذت مادی آشنا خواهند شد و علاوه بر این می فهمند ارزش های انسانی بسیار والاتر از ارزش های مادی هستند. شاید گاهی اوقات فرزندان شما مزیت های زندگی دیگران مثل خانه بزرگتر یا اسباب بازی  های جدیدتر دوستانشان را ببینند و تحت تأثیر قرار بگیرند ؛ شما باید بگویید: خوشحالم از این که دوستت چنین امکاناتی دارد.

است . بدین منظور می توانید در مراسمی مانند کمک به ایتام به همراه فرزندانتان شرکت کنید تا روحیه مثبت ایثار و لذت انفاق را درک کنند ؛ بدین وسیله آنها با لذتی فراتر از لذت مادی آشنا خواهند شد و علاوه بر این می فهمند ارزش های انسانی بسیار والاتر از ارزش های مادی هستند. شاید گاهی اوقات فرزندان شما مزیت های زندگی دیگران مثل خانه بزرگتر یا اسباب بازی  های جدیدتر دوستانشان را ببینند و تحت تأثیر قرار بگیرند ؛ شما باید بگویید: خوشحالم از این که دوستت چنین امکاناتی دارد.

اما باید دائماً در طول زندگی با فرزند خود از ارزش هایی صحبت کنید ( آنها را با ارزش ها و مزیت هایی آشنا کنید) که خریدنی نیستند ، اما همیشه در زندگی همراه ما هستند.والدین عزیز به خاطر داشته باشید بچه ها در خانه، با رفتار و گفتار شما، با خوب و بد، با ارزش ها و ضد ارزش ها آشنا می شوند ؛ پس اگر رفتار فرزندتان مطابق با اصول و ضوابط خانواده تان نبود، علت را در خودتان جستجو کنید.

منبع : زن روز

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (5)

یک عدد مامان
7 مرداد 92 0:20
بسیار آموزنده ... ممنونم
استاد جونیا دقیقه 90 تو مسابقه نی نی وبلاگ شرکت کردیم
815
788
789

این کد ها مال ماست
میخواستم عکس دختر آبجیمو بذارم ببینید،الان میتونید برین ببینینش! قبل از دیدن عکسها خوردن آب قند فراموش نشه

آخه ماه رمضون و آب قـــــــــــــــند؟
فکر دل ضعفه ی ما رو نمی کنید؟
ماشـــــــــــــــاالله ولا حول و لا قـــــــوه الا بالله
خیــــــــــــــــــــــــــــــــلی ناز بود چه چشمایی داشت بی خود نیست میخواید بخوریدش واقعا چلوندنی بود
شکل خوشکلش به کی رفته؟ خدا حفظش کنه
یک عدد مامان
8 مرداد 92 4:28
شک نکنید که به خاله اش رفته!

ولی از شوخی گذشته چشمای من و بابام رنگیه،رنگ چشمای دختر آبجیمم بیشتر به طایفه مادریش رفته ولی شکل و شمایلش به طایفه پدری

حالا عکسای وحشتناک دیگه ای هم ازش دارم بزودی میبینید

امشب شب قدر بود.خیلی به یادتون بودم،و به یاد بقیه مامانای مدرسه، الان 5 دقیقه مونده به اذان صبح،خدا خودش به حق این وقت و ساعت حاجت هممون رو بده


شک نمی کنیم، اگه اینطوری باشه واجب شد شما رو ببینیم البته این دفعه باید حتما آب قند همراه خودمون داشته باشیم
منتظر بقیه عکس های خواهرزاده تون هستیم. ازتون ممنونیم که در این لحظه های خوبتون به یاد ما هم هستید، دعاگوی شما و محتاج دعاتون هستیم
مریم (مامان روشا)
9 مرداد 92 16:25
چه نکات خوبی بود ممنون از تمام راهنماییاتون


خواهش می کنیم. خوشحالیم که مورد توجهتون واقع شده
مامان پریسا
10 مرداد 92 16:44
سلام و خسته باشید.نمازو روزه هاتون هم قبول باشه.

مطلب خیلی جالبی بود. هر خط رو که میخوندم یاد کارهای پریسا میفتادم.

این روزها گاهی میاد سراغم و برای کاری که براش سخته ازم کمک میخواد و میگه نمیتونم. بارها بهش میگم تو میتنوی باید دوباره انجام بدی تا خودت یاد بگیری....

خوشخال شدم این پست رو دیدم. خیلی برام خوب بود.


سلام و سلامت باشید
ممنونیم، طاعات و عبادات شما نیز قبول درگاه الهی!
خوشحالیم که براتون مفید واقع شده
مهی
13 مرداد 92 0:06
وای چه قدر کتاب می خونه این همه صفحه راچهطور نوشته


هووووووووووووووووم؟!
منظورتون رو متوجه نمیشیم...