مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 14 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

می خواهید فرزندتان حرف شنو باشد؟

1390/6/21 8:00
نویسنده : یه مامان
4,609 بازدید
اشتراک گذاری

اگر مجبوريد يك حرف را چندين مرتبه براي فرزند پيش دبستاني خود تكرار كنيد تا گوش كند، اين مطلب را مطالعه كنيد...

عده اي از پدر و مادرها وقتي مي بينند فرزند كوچكشان به حرفهاي آنها در لباس پوشيدن يا در جمع كردن وسايلش و ... توجهي نمي كند و به تماشاي تلويزيون يا بازي ادامه مي دهد دائم صدايش مي كنند و فرياد مي كشند. آنها فكر مي كنند كه هر چه بيشتر حرفشان را تكرار كنند ، فرزندشان سريع تر گوش مي دهد. در حقيقت، قضيه بر عكس است.

به طور معمول اگر قبل از انجام كاري گفته خود را 4 ، 5 يا 6 مرتبه تكرار كنيد، بچه مي آموزد كه نبايد گوش دهد. بچه ها ارزش زماني كه براي اولين مرتبه او را صدا مي كنيد و زماني كه واقعاً با او كار داريد را مي دانند و احتمالاً از 5 يا 10 دقيقه اضافي استفاده كرده و به بازي خود ادامه مي دهند.

اگرچه هنگاميكه بچه، خود را به نشنيدن زده و يا حرفتان را جدي نميگيرد، بسيار ناراحت كننده است، ولي بچه هاي 4-3 ساله از اين كه ميتوانند با بي اعتنايي و گوش ندادن، والدين را عصباني نمايند، احساس قدرت ميكنند. پس با اين قضيه به طور شخصي برخورد نكنيد. بچه ها در اين سن نميخواهند كه بد و بي ادب باشند، آنها فقط ميخواهند استقلال خود را نشان دهند.

البته اكنون، تشويق به عادت خوب گوش دادن، مشكلات گوناگوني را در آينده بر طرف خواهد كرد. به طور مثال فرزندتان در مدرسه مشكل توجه بر روي چيزي را دارد و نمي تواند در درسهايش تمركز كرده و يا دستورات را دنبال نمايد. چنانچه حرفهاي شما را ناديده مي گيرد، نبايد بگوييد اين مسئله به مرور زمان به خودي خود حل خواهد شد.

دستورات زير به فرزند پيش دبستاني شما كمك مي كند تا بدون آنكه خود بفهمد، دقت و توجه بيشتري بر روي مسائل داشته باشد.

1- عصبانـــــي نشـــــويد.

تلاش كنيد تا آرامش خود را حفظ كرده و با صداي آرام صحبت نماييد ، حتي اگر مجبور شديد براي چند لحظه اي به خلوتگاهي پناه آوريد. هر قدر بلندتر صحبت كنيد، مطمئناً بچه ها نه متوجه صداي بلند شما و نه مفهوم كلماتتان خواهند شد.

2- مسائــــل را بــــراي فـــــرزندتان شــــــرح دهيد .

بچه ها هنگامي كه به آنها دستور داده مي شود سر به لجبازي مي گذارند. به جاي آن كه بگوييد، چطور جرأت نمودي سنگها را پرتاب كني!، بگوييد: سنگ براي پرتاب كردن نيست، توپ را پرتاب مي كنند. بدين طريق بر روي رفتارش تأثير گذاشته و راه چاره اي را بدون پرخاشگري به او ، يافته ايد.

3- مطالب را به سادگـــــي عنـــــوان نماييد .

به جاي سخنراني كردن به نرمي ولي با قاطعيت حرف بزنيد . به اين طريق او ياد مي گيرد كه راجع به هر كاري كه بايد انجام دهد، فكر كند بدون آن كه نيازي به سرزنش و ملامت براي فراموش كاري يا گوش ندادن باشد.

4- از فـــــرزند خود بخواهيد كه مطالب مهـــم را تكــــرار كند.

اين روش موقعي مفيد خواهد بود كه مي خواهيد فرزندتان نتيجه ي كاري را بفهمد. بگوييد : «بايد ماژيك هايت را قبل از نهار جمع كني بگو ببينم كي ماژيك هايت را جمع مي كني؟

5- ارتبـــاط واقعــــي بــــرقـــــــرار سازيد.

چنانچه فرزندتان جذب فعاليتي گرديده، به آرامي دست به شانه او زده تا متوجه شما گردد. از او بخواهيد موقعي كه صحبت مي كنيد به شما نگاه كند، اگر بچه تان با چشم ارتباط برقرار مي سازد، برايش بسيار سخت است كه لجبازي نمايد.

6- جدولـــــي را تهيــــه نماييد.

چنانچه صبح ها سخت ترين زمان در روز است. به او مسئوليت داده و با كمكش جدولي از تمام كارهايي كه بايد انجام دهد (مسواك زدن، شستن صورت، لباس پوشيدن، خوردن صبحانه و پوشيدن كفشها) تهيه كنيد. بسياري از بچه ها دوست دارند كه جدول را بررسي كرده و موفقيت خود را اعلام نمايند.

7- به او تـــــوجه كامـــــل داشته باشيد.

چنانچه مي خواهيد او به حرفهاي شما گوش دهد، بايد به گفته هايش گوش دهيد. بنابراين هنگامي كه روزنامه در دستتان است و آن را مي خوانيد با او صحبت نكنيد. تمام توجه خود را به او داده و اگر امكان پذير نيست، علت آن را برايش شرح دهيد. (عزيزم، اكنون مشغول انجام كاري هستم اما دوست دارم كه به گفته هايت گوش دهم. در عرض پنج دقيقه پيشت مي آيم و به حرفهايت گوش مي كنم.) به علاوه، به آنچه كه او مي گويد اهميت دهيد. چنانچه مي گويد كه سردش شده است ، نگوييد : اينجا آنقدرها هم سرد نيست. به جايش بگوييد: سردت شده؟ بيا برويم و لباس گرمت را برداريم.

8- بــــي جهت نگـــــران نشويد.

اكثر بچه هاي كوچك كه در گوش دادن با مشكل مواجه بوده و بعضي اوقات بي قرار مي شوند با كمبود توجه روبرو هستند. افرادي با اين مشكل، اين رفتارها برايشان به صورت عادت در آمده است، بنابراين چنانچه اين بي توجهي در زندگي روزمره اش تأثير گذاشته، بايد مورد ارزيابي قرار گيرد. به خاطر داشته باشيد، در اين زمينه بچه ها با بزرگترها واقعاً فرقي ندارند.

بچه ها مي خواهند مثل شما، هنگام انجام كاري، كسي مزاحمشان نشود. اين مسئله مانند اين است كه كتاب جالبي را در دست داريد و حاضر نيستيد لحظه اي آن را كنار بگذاريد . در اين شرايط شخصي مي خواهد شما را وادار به انجام كار ديگري كند. بنابراين اگر مي خواهيد فرزندتان به آنچه كه گفته مي شود دقت كرده و آن را انجام دهد، در حالي كه او را در «هنر گوش دادن» كمك مي كنيد، صبور و با توجه باشيد.

منبع: تبیان (به نقل از فاطمه اسلامیه)

با تشکر از ارسال کننده مطلب؛ مامان وانیا

_______________________________________________

مطالب مرتبط:

بچه ی حرف گوش کن!

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (9)

الهام
21 شهریور 90 10:38
باسلام ممنون از مطلب جالبتون استفاده برديم

سلام
ما هم از شما به خاطر حضورتون و مامان وانیای عزیز به خاطر ارسال این مطلب تشکر می کنیم
یک عدد مامان
21 شهریور 90 10:44
تجربه ی شخصی من هم شبیه همین مقاله ی شماست . اینکه به حرف بچه ها گوش کنیم و واسشون وقت بذاریم خیلی نتیجه ی خوبی داره .اگه به بچه و شخصیتش و صحبتهاش توجه کنیم اونم از ما یاد میگیره

با تشکر از شما
مامان وانیا از شما هم ممنونم

خوشحالیم که شما این مسایل رو به صورت عملی تجربه کردید، بچه ها رفتار ما رو می بینند و یاد می گیرند و ما توی آینه ی وجود اونها می تونیم خودمون رو ببینیم
مامان ماهان عشق ماشین
21 شهریور 90 11:07
ممنون از شما و مامان وانیا.
میگم کاش یه "مدرسه همسران" هم راه می انداختین.مطمئنا برای تربیت بچه های خوب اول باید همسران خوبی باشیم.
حتما به این قضیه فکر کنین.ممنون.

سلام
ممنون از شما، بله حرف شما کاملا درسته شاید اما شاید بابا ها کمتر از مامان ها وقت آزاد و حوصله ی خواندن چنین مطالبی را داشته باشند برای همین ما مامان ها رو که شاید محور مهمی در کانون خانواده به شمار می رن رو انتخاب کردیم خود مامان ها می تونن با گفتار و صد البته رفتار درست خودشون مطالب مهم رو به همسرانشون منتقل کنن، شاید هم در آینده اول از کلاس همسران در مدرسه ی مامان ها شروع کنیم تا ببینیم چقدر می تونه مفید باشه
با سپاس از توجه و پیشنهاد شما
تینا
21 شهریور 90 13:18
مرسی از مطلب مفیدتون هم شما هم مامان وانیا جون

خواهش می کنم، ما هم سپاسگزاریم
مامان علی خوشتیپ
21 شهریور 90 14:46
سلام
این مطلبتون واقعا مفید بود.کاش پدرها هم این مطالب رو می خوندن.من هم دقیقا این موضوع توجه و گوش دادن به حرف بچه ها رو تجربه کردم .بابای علی با اینکه نسبت به علی سختگیرتره ولی حرف شنوی علی از من بیشتره چون من هم خیلی کمتر عصبانی میشم و هم بیشتر به حرفاش گوش میدم.دقیقا مثل دوتا دوست
از مامان وانیا و شما ممنونم

سلام مامان مهربون
امیدواریم که همیشه چنین ارتباطی بین شما و پسر عزیزتون برقرار باشه، خیلی مهمه که بتونیم با بچه هامون دوست باشیم مخصوصا در دوره ی دوم تربیت فرزند یعنی 7 تا 14 سال بچه ها به خیلی جذب دوستهاشون می شن چه بهتر که شما هم دوستش باشید
توصیه می کنیم برای آگاهی بیشتر از مسئولیت آینده ی خودتون این مطلب رو هم بخونید:

http://mamanschool.niniweblog.com/post32.php

مخصوصا موارد 7 و 8 و 11 رو ( هرچند شاید خواندن همه ی موارد هم خالی از لطف نباشه)
موفق باشید
مامان پریسا
21 شهریور 90 19:10
مطالب آموزنده ایی بود. از شما و مامان وانیا ممنونم.
در ضمن اگر درسی در مورد بالا بردن صبر و حوصله مامانها داشتید خیلی خوب بود. البته صبر و حوصله من خوبه ولی خب اگر راه های بهتر و بیشتری را بشناسیم فکر میکنم بهتر باشه . مخصوصا در مقابله با این فسقلی ها.

خواهش می کنم، ما هم سپاسگزاریم
ان شاالله سعی می کنیم در آینده به این موضوع هم بپردازیم، ممنون از همکاری شما
مامان وانیا
21 شهریور 90 19:48
سلام وبا تشکر از شما بخاطر بذل توجهتون،در وب گردیها گاهی مطلبی آنچنان جلب توجه میکند که دوست داری آنرا با همه دوستان در میان گذاری و جایی بهتر از وبلاگ مدرسه ی مامانها پیدا نکردم از جهت اینکه مرکز توجه اکثر مامانهای مسئول و مدیر است وخوشحالم که باب طبع واقع شد

نظر لطف شماست
باز هم به خاطر ارسال این مطلب مفید برای مدرسه ی مامان ها سپاسگزاریم
مامان ماهان
22 شهریور 90 0:28
بازم مثل همیشه عالی
ممنون از مامان وانیای گل

ما هم از شما به خاطر حضورتون و مامان وانیا به خاطر همکاریشون تشکر می کنیم
معصومه مامان سهند
2 آذر 90 17:50
عالی بود دستتون درد نکنه، کار مامانها وقتی مشکل میشه که تنها هستن چون بیشتر پدرها حوصله و وقت کمتری برای بچه هایشون میزارن و همین مسئله باعث مشگل بین پدر و مادر و بچه ها میشه، حرف شما هم متینه که وقتی روی مادرها کار بشه، خود مادرها میتونن محیط خانواده رو گرم و صمیمی و همیچنین اونجوری که درسته و دوست دارن اداره کنن


بله همینطوره، ممنون از حضورتون