مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 10 ماه و 16 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

تاثیر منفی ماهواره در تربیت کودکان

1393/2/13 16:28
نویسنده : یه مامان
12,435 بازدید
اشتراک گذاری

یکی از برنامه ها و سیاست های جهان غرب برای مبارزه با باورهای دینی و از بین بردن نگاه تقوایی در جامعه، طراحی رسانه در عرصه بین الملل و ایجاد یک فضای مخرب بین افراد است

ماهواره و تربیت نسلی بی بند و بار

برنامه ریزی جهان غرب در جهت هویت زدایی، دین زدایی، خانواده ستیزی و خانواده گریزی است و بر اساس این محورها به تولید فیلم و برنامه می پردازند. نگاه اساسی فیلم هایی که توسط رسانه های غربی تولید و از طریق ماهواره به طور رایگان در اختیار خانواده ها قرار می گیرد از میان بردن نگاه عفیفانه مرد و زن در خانواده است.آنها تلاش می کنند تا زیور عفاف را به عنوان یک عامل مخرب جلوه دهند و تعهد و پایداری افراد خانواده را نسبت به هم از میان ببرند.‏

شبکه های ماهواره ای تلاش می کنند با نابودی شخصیت زن مسلمان، خانواده ها را فروپاشیده و نسلی بی بند و بار را برای آینده پرورش دهند. هدف اصلی فیلم ها و سریال های ماهواره زدودن تقوا، حیا، شرم، وفاداری، تعهد و حس مسئولیت در خانواده ها است. هم اکنون گفتمان اقناعی به صورت نفوذ از طریق رسانه ها بر جهان حاکم است و تبلیغات سوء طرز تفکر افراد را مورد نفوذ قرار داده و از توجه به عقلانیت بازمی دارد.

امروز یکی از کارکردهای منفی رسانه ها با توجه به کثرت و قدرت آنها سلب تفکر از افراد است و اگر قرار باشد افراد به طور دائم این برنامه ها را مشاهده کنند ناخودآگاه از مسیر صحیح خارج و به اعتقادات خود بی توجه می شوند. ‏برنامه های نامناسب ماهواره به دنبال ترویج احساس آزادی مطلق و یا همان لیبرالیسم جنسی هستند؛ لیبرالیسم جنسی به دنبال ایجاد آزادی برای روابط جنسی مطلق بوده که هدف غرب اشاعه این فرهنگ است که از دستاوردهای اومانیسم محسوب می شود.

نمونه بارز ترویج مفاسد دینی، عفاف زدایی و ایجاد حس رقابت زن و شوهر نسبت به یکدیگر است یعنی آنها به جای اینکه انیس و مونس هم باشند به صورت رقیب یکدیگر نمایش داده می شوند و نسبت به هم وفاداری، تعهد و پایبندی ندارند.

برنامه های ماهواره ای به زنان و جوانان توجه ویژه ای دارند. آنها در تلاش هستند تا با نابودی شخصیت مطلوب زن مسلمان خانواده ها را فروپاشانده و نسلی بی بند و بار را برای آینده پرورش دهند. مشاهده دائم برنامه های نامناسب ماهواره افراد را دچار حالت مسخ شدگی و از دست رفتن عقلانیت می کند و خانواده های تحت الشعاع این برنامه ها از مسیر اصلی تربیتی خود که ریشه در مکتب اسلام دارد فاصله می گیرند.

شبکه های ماهواره ای شبهاتی را در ذهن مخاطبان ایجاد می کنند. این شبکه ها شبهاتی را مطرح می کنند که زنان یا جوانان با سطح دانش خود قادر به پاسخگویی آن نیستند و باید مراحل طولانی را برای دریافت پاسخ و رفع این شبهه طی کنند. تبلیغات سوء شبکه های ماهواره ای اثرات مخربی در اعتقادات، تفکرات، شخصیت و تربیت خانواده ها و بویژه زنان و جوانان دارند و افراد را از تفکرات و اعتقادات صحیح خود جدا می کنند. تمام هدف این برنامه ها نابودی سلامت فکر و رفتار افراد است.

 همراهی با کودکان در دنیای رسانه های گروهی

امروزه کودکان از سن کم، با رسانه‌های گروهی بزرگ می‌شوند و دوران کودکی‌شان، یک «کودکی همراه با رسانه‌های گروهی» می‌باشد. والدین هم باید با این واقعیت کنار بیایند و به این ترتیب، مشخص می‌شود که آنان به تنهایی، نفوذی بر آنچه کودکان از طریق رسانه‌ها با آن مواجه می‌شوند ، ندارند.

از سنین کم، محیط اجتماعی نقش عمده‌ای را بازی می‌کند. کودکان در خانواده، استفاده از رسانه‌های گروهی را به همان طریقی می‌آموزند که لباس بر تن کردن یا دندان شستن را یاد می‌گیرند. دقیقا در مورد تماشای تلویزیون نیز عادات بعدی آنان، بستگی به چگونگی استفاده‌ی والدین، خواهران و برادران از آن دارد.

در اینجا می‌خواهیم با ارائه‌ی چند راهنمایی، به خانواده‌ها کمک کنیم تا بتوانند در مورد طرز استفاده‌ی کودکان از رسانه‌ها راحت‌تر تصمیم بگیرند:

- کودکان را جدی بگیرید. آنان به رسانه‌‌ها علاقه‌ی زیادی نشان می‌دهند چرا که در آنها چیزهای جالبی عرضه می‌شود از جمله کمک می‌کند که مشکلات و مسائل، از منظر دیگری دیده شوند، در آنجا تصاویر و شخصیت‌های داستانی نمایش داده می‌شوند که کودک می‌تواند با آنها همانندسازی کند و خود را در آن نقش‌ها ببیند.

- استفاده‌ی کودک از رسانه‌ها را به صورت مشکل و مساله‌ای آزاردهنده تلقی نکنید بلکه مقتدرانه و با قدرت و همراه با حس مسوولیت دنبال کنید.

- به دوران کودکی خود رجوع کنید و از خود سوال کنید که در گذشته برای شما شخصیت‌های داستانی و قصه، چه معنا و مفهومی داشته‌اند. اگر در مورد این مسائل با کودکان خود صحبت کنید، آنان با کمال میل می‌شنوند. شاید این شیوه، کمکی باشد تا بتوانید آسوده خاطرتر برای نحوه‌ی صحیح استفاده‌ی کودک‌تان از رسانه‌ها، تصمیم‌ بگیرید و او را آموزش دهید.

برای آنکه کودکان بتوانند در بین امکانات و مضامین متنوع ارائه شده توسط رسانه‌ها، راه صحیح خود را پیدا کنند ، به راهنمایی ما نیازمندند.

 رسانه

در جهان رسانه‌ها، کودکان به ما به عنوان راهنما نیاز دارند:

برای آنکه کودکان بتوانند در بین امکانات و مضامین متنوع ارائه شده توسط رسانه‌ها، راه صحیح خود را پیدا کنند، به راهنمایی ما نیازمندند در این ارتباط ، موضوع این نیست که رسانه‌های گروهی محکوم شوند بلکه باید نقاط ضعف و قوت، امکانات و خطرات رسانه‌های گروهی مختلف شناخته شوند به این منظور، ما به عنوان افراد بزرگسال، دو کار باید انجام بدهیم:

اول اینکه خود را در علاقه و شوق و ذوق آنان نسبت به رسانه‌ها، شریک کنیم و آن چیزی را که سبب جذب آنان به رسانه‌ها می‌شود، کشف کنیم. دیگر اینکه ما در این ارتباط ، یک الگو برای کودکان خود هستیم. به همان صورتی که والدین، رسانه‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند، کودکان نیز آن را می‌آموزند، چه به مفهوم مثبت و چه منفی آن. بدین منظور:

- برای آنکه کودک‌تان بتواند به طور مستقل از رسانه‌ها استفاده کند، در حد امکان به او مسوولیت بیشتری دهید و در صورت لزوم محدودش کنید.

- با کودک خود در مورد اینکه او علاقه‌مند به تماشای چه برنامه‌ی تلویزیونی است، صحبت کنید.

- برای آنکه متوجه شوید شخصیت‌ها و داستان‌های کارتونی و تلویزیون، چه نقشی در زندگی او دارند، او را زیر نظر بگیرید.

- همراه کودک‌تان، برنامه‌هایی را که بیشتر مورد توجه اوست، نگاه کنید.

چگونه می‌توانید در برابر فشار تبلیغات، مقاومت کنید؟

بعضی از والدین، این مشکل را دارند که نمی‌توانند در برابر خواسته‌های فرزندان‌شان «نه» بگویند و برای آنکه کودک‌شان به نق زدن خود خاتمه دهد، هرچه را که می‌خواهد ، برایش می‌خرند والدینی دیگر هستند که خیلی سخت‌گیرند و اصولاً چیزهایی که در تلویزیون تبلیغ می‌شود را نمی‌خرند. در هر دو مورد، به جای کودکان که باید بعدها خودشان در مورد چیزی تصمیم بگیرند، تصمیم گرفته شده است پس راهی را جست‌وجو کنید تا با هر دو موقعیت بتوانید کنار بیایید:

- نه همه چیز را به سرعت بخرید و نه به طور کامل تبلیغات را نفی کنید. در نهایت این شما هستید که نقش تصمیم‌گیرنده دارید و این نقش را نیز جدی بگیرید.

- سعی کنید با کودک‌تان در این مورد که کدام‌یک از آرزوها و خواسته‌هایش منطقی و کدام غیرمنطقی‌ست، به توافق برسید.

- تجاربی را به یاد کودک‌تان بیاورید که او قبلاً با محصولات مشابه داشته است: «آیا آن عروسک عالی و زیبایی که ما پس از دیدن تبلیغش از تلویزیون خریدیم، خراب نشد؟» یا «آیا همه چیز به همان صورتی کار کرد که تو تصور کرده بودی؟»

طرح این سوالات باید کودک شما را در مورد انجام خواسته‌هایش به تفکر وادار کند.

آیا زندگی بدون رسانه‌ها، امکان‌پذیر است؟

رسانه‌ها بخش مهمی از زندگی روزمره‌ی کودکان را تشکیل می‌دهند و طبیعتاً برای بزرگ‌ترها نیز به همین‌گونه است اما در کنار آن، خیلی چیزهای دیگر هم وجود دارد. بیشتر سعی کنید تلویزیون یا ضبط‌ صوت را خاموش کنید!

بچه‌های پیش‌دبستانی، با اسباب‌بازی معمولی هم بازی می‌کنند و بیشتر تمایل دارند با والدین‌شان بازی کنند. بنابراین به کودک خود پیشنهاد بازی‌های مختلفی را بدهید که می‌توانید با او به‌طور مشترک انجام دهید. فقط وقتی که هوا مناسب و خوب است، به گردش و پیک‌نیک نروید بلکه در هوای بارانی نیز این کار را انجام دهید. اجازه دهید کودک‌تان یک بار خودش تصمیم بگیرد به کجا برود. اگر کودکان در خانواده، در مورد تصمیم‌گیری‌ها شریک شوند ، اعتماد به نفس پیدا می‌کنند و این حس را به‌دست می‌آورند که از طرف بزرگ‌تر جدی گرفته می‌شوند. این مساله، پایه‌ی مهمی برای تکامل و رشد شخصیت آنان است.

کودکانی که با اعتماد به نفس در این دنیا زندگی می‌کنند ، کمتر تحت تاثیر رسانه‌ها قرار می‌گیرند و خیلی راحت از راه به در نمی‌شوند و شخصیت‌های کارتونی و داستان‌ها و قصه‌های رسانه‌ها، نقش قدرتمندی را در زندگی‌شان ایفا نمی‌کنند. یک دنیای نورانی و عالی بدون وجود رسانه را متصور نشوید و یا هم‌چنین یک دنیای شیطانی با وجود رسانه را مجسم نکنید!

کودکان شما باید در دنیایی از عهده‌ی زندگی خود برآیند که خیلی قوی‌تر و بانفوذ‌تر از نفوذ و تاثیر رسانه‌ها برآنان است. به کودک خود کمک کنید تا در چنین دنیایی، راه زندگی خود را بیابد و از پس آن برآید اگر اجازه دهید کودک‌تان با رسانه‌های گروهی امروزی به مقدار نیاز ارتباط برقرار کند و تجربه کسب نماید، این کار را می‌توانید به بهترین نحو انجام دهید.

تنها از طریق حل و فصل این موضوع و اینکه همراه آن، کودک خود را حمایت کرده و او را کمک یا راهنمایی کنید، می‌توان زمینه‌ای فراهم کرد که کودک‌تان، استعداد و مهارت لازم را که ما امروزه آن را قابلیت و توانایی برای استفاده‌ی صحیح از رسانه‌ها توصیف می‌کنیم، به دست آورد با کودک‌تان در مورد تجاربش با رسانه‌ها، صحبت کنید.

منبع: سایت پندار

پسندها (1)

نظرات (7)

مامان یاسمن و محمد پارسا
13 اردیبهشت 93 17:42
خدا را شکر ماهواره تو خانواده ما رخنه نداره اصلا علاقه ای به دیدن هیچ یک از برنامه هاش هم ندارم هر چند الان تو اکثر خانواده ها بدجوری باب شده که جالبه پدر خانواده وقتی ماهواره را میاره خونه میگه من فقط می خوام اخبار و بشنوم مادر خانواده هم همراهی می کنه و می گه منم همینطور البته از اشپزی و مدل لباس و لوازم ارایشی هم استفاده ها می برم و در نهایت بچه من فقط تام و جری را می بینه کنترلش می کنم جاهای بدش هواسش و پرت می کنم این که براتون نوشتم به چشم خودم تو خونه یکی از نزدیکان دیدم و تاسف خوردم به حال این پدر و مادر که علایق خودشون را به اینده بچشون ترجیح می دند که اگر چه همین بهانای که اورده میشه دروغی بیش نیست متاسفم که بچه 2 سالشون داره راجب فیلمهای که مناسب سنشم نیست حرف می زنه حرف های که واقعاناراحت کنندست چند وقت پیش خونشون بودیم خدا را شکر رفت و امدمون خیلی کمه دیدم بچه 4 سالشون داره راجب مسائلی حرف می زنه که شرم دارم اینجا بگم که چه و چها و ... و وقتی به مادر خانواده گفتم چرا این حرفها از یه بچه به این کوچیکی زده میشه فقط یه لبخند ملیح تحویلم داد و اینکه بچم چقد باهوشه بلا نگرفته من اصلا موافق محصور کردن خانواده نیستم اماوای به حال خانوادهای که ماهواره را وسیله ای قرار دادندبرای رسیدن به خواسته های خودشون حتی باقربانی کردن گلهای قشنگ زندگیشون سخنرانیم عالی بودمعذرت می خوام که زیاد نوشتم اما با دیدن پست ماهواده نا خوداگاه یاد اون روز افتادم
یه مامان
پاسخ
عــــــــــــــــالیه عــــــالی بوووووود خیلی خاطرات تلخی داشتیدها خدا این بچه ها رو خودش هدایت کنه و این غفلت های والدین رو خودش از بین ببره
مامان پریسا
14 اردیبهشت 93 7:26
سلام صبح زیباتون به خیر و شادی. واقعا مطلب به جا و خوبی بود ممنون و دست شما درد نکنه متاسفانه چند سالیه که تلویزیون به عنوان یکی از اعضای خانواده به حساب میادحتی شده که حرف های مهم و خانوادگی ، به خاطر این که یه برنامه از دست داده نشه ، حذف شده نه این که ما از این قاعده مستثنا باشیم. خوب ما هم عضوی از این جامعه هستیم ...... به هر خونه ایی که سر بزنیم از فامیل و دوست و اشنا باید روبروی تلویزون بشینی و در حین صحبت با میزبان یه گوشه ی چشمت هم ب تلویزیون باشه و تازه کلی از مباحث هم مربوط به اون میشه...... ایشالله روزی برسه که بتونیم نقش این عضو کاذب رو از زندگی هامون کمرنگ تر کنیم....
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز وقت شما هم بخیر و شادی باشه ان شاءالله همینطوره که گفتید و ما هم خیلی زیاد شاهد چنین صحنه هایی در مهمونی ها هستیم برای دعای خیلی زیبا و خوبتون آمـــــــــــــین می گیم
مامان گلها
14 اردیبهشت 93 8:18
متاسفانه بیشتر خانواده ها از آثار مخرب برنامه های غربی ها غافلند . مواردی دیده ام که اصلا" به این مسایل توجه نمیکنند تا اینکه بچه شون به راه های خلاف و بی بند وباری کشیده میشه و تازه دارن دنبال مقصر میگردن. همراه بچه هاشون مینشینند و هرجور برنامه ای با همدیگه نگاه میکنن واینها روی ذهن و روح بچه ها اثرات جبران ناپذیری داره. به نظر من خود وجود ماهواره به عنوان یک رسانه در منزل ایراد داره ، مثلا" بعضی ها رو دیده ام که میگن ما از فیلم ها و برنامه های آموزنده آن استفاده میکنیم ولی غافل از اینکه بچه ی نوجوانش به خاطر حس کنجکاوی که داره در خلوت ممکنه چیزهایی رو ببینه که نباید ببینه و...
یه مامان
پاسخ
بله همینطوره!خیلی این بی دقتی هایی که اطرافمون به وفور دیده میشه، جای تاسف داره... خدا همه رو هدایت کنه و کمک کنه که بیشتر و اصولی تر به مسایل مربوط به خودشون و بچه هاشون دقت داشته باشن.
مامان گلها
14 اردیبهشت 93 8:28
یک مسئله دیگر اینکه مثلا" بچه من که با فیلم های ماهواره آشنایی نداره وقتی خونه اقوام میره که همیشه ماهواره روشنه و هر نوع برنامه ای هم در حال پخش، حتما" ممکنه توجه بیشتری کنه و اثرات بدتری هم روی ذهن اون داشته باشه. من خودم که همیشه دعا میکنم که خدا خودش بچه هامونو از خطرات و آسیب های تهاجم فرهنگی امروزه نجات دهد و با توکل برخدای مهربون میتونیم فرهنگ سازی درست داشته باشیم برای بچه هامون. یعنی اینکه هرچه یاد خدا در زندگی ما رسوخ کنه و توجه به باورهای دینی عملا" در رفتار پدر و مادرها نمود پیدا کنه بچه ها هم کمتر تحت تاثیر تهاجمات فرهنگی قرار میگیرند
یه مامان
پاسخ
خیلی سخته که با عزیزانی که در رفت و آمدی، توی نکات کلیدی تفاوت هایی داشته باشی که باعث نگرانی آدم بشه. آفرین به توکلتون! البته اگه بشه در مورد این قضیه که دوست ندارید دخترتون این فیلم ها رو ببینه صحبت کنید و از اونها با احترام خواهش کنید که تا وقتی اونجا هستید ماهواره رو روشن نکنند که خیلی بهتره! این نکته رو خیلی تو این مدرسه تکرار کردیم، ولی باز هم یادآوری می کنیم: استاد بزرگوارمون می فرمودند که بعضی وقتها هست که هدایت و تربیت از دست ما خارج هست، برای این مواقع خوبه که پدرمادرها، زیاد توی روز استتغفار کنند و این وعده ی الهی هست که بعد از استغفار شما هدایت بچه ها به خدا سپرده میشه.
مامان گلها
14 اردیبهشت 93 8:32
ببخشید من زیاد حرف میزنم ولی این رو هم بگم که بعضی برنامه های تلویزیون هم اثرات منفی زیادی دارن و تلویزیون همان اندازه که مفید هست ، آسیب هایی هم به دنبال داره اگه درست مورد استفاده قرار نگیره. خدا راشکر نرگس من که معتاد تلویزیون نشده و برنامه هایی که میبینه کاملا" تحت کنترل خودم هست
یه مامان
پاسخ
خواهش می کنیم. باعث خوشحالی ماست که از نظرات خوبتون بیشتر بهره مند بشیم. خدا رو شکر که نرگس عزیز معتاد تلویزیون نیست! کاملا باهاتون موافقیم که بعضی از این فیلم های تلویزیون، حتی همین هایی که برای بچه ها ساخته میشه، پر از نکات بدی هست که می تونه تربیت بچه هامون رو تحت الشعاع قرار بده. البته متاسفانه!
مامان شاران
14 اردیبهشت 93 8:45
سلام سلام امیدوارم خوب و خوش و سلامت باشید مابرگشتیم و به زودی از مطالب خوب مدرسه استفاده میکنم خواستم حاضری بزنم خانم مدیر
یه مامان
پاسخ
به به ! سلام سلام سلام به روی ماهتون خیلی خوش اومدید و زیارتتون قبول باشه ان شاءالله یاد ما بودید که؟
مامان فرنيا
14 اردیبهشت 93 8:55
سلام جالبه من هم موندم چطور خانواده ها به بچه اجازه ميدن هر برنامه اي را ببينن حالا چه ماهواره چه حتي فيلمهاي سينمايي خودمان ماهواره كه جاي خود داره نوع پوشش و رفتارهاشون خيلي با ما فرق داره اما به نظرم فيلمهاي تلويزيون خودمان هم مخاطب خودش را داره و نبايد اجازه ديدن فيلمها را به بچه ها داد و صد البته ماهواره اينترنت و ... هم جهت مثبت داره و هم منفي و ايكاش ياد بگيريم از جهات مفيد هركدام استفاده كنيم تا بچه هايمان هم بتونن در اينده ياد بگيرن در برابر هر بادي در جهت ان باد خم نشن من خودم خيلي به تلويزيون علاقه ندارم اما واقعا متعجبم براي صرف كردن وقت عزيزمون هيچ هدف و برنامه اي نداريم جز تلف كردن ان؟ اگه براي انجام هركاري چه نگاه كردن تلويزيون يا رفتن به سينما يا حتي گردش و خريد هيچ هدفي نداشته باشيم من حس ميكنم فقط داريم وقت ميگذرانيم تا عمرمون تمام بشه
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز خیلی ممنونیم از نظر زیباتون و نکته های خوبی که به اون اشاره کردید. فیلم های سینما و تلویزیون رو هم گل گفتید؛ واقعا که بعضی از فیلم ها برای بزرگترها هم نکته های انحرافی داره، چه برسه به بچه ها.