مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 12 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

دوستی مادران و پسران

1393/6/17 9:32
نویسنده : یه مامان
3,134 بازدید
اشتراک گذاری

 

آیا اولین لحظه آرامی را به یاد می‏آورید که نوزادتان در آغوشتان آرمیده بود و شما اولین فرصت واقعی را برای تماشای او به دست آوردید و به صورت و بدن کوچکش خیره شدید؟ گاهی مادران مدتی طول می‏کشد که بپذیرند واقعا یک پسر دارند...

 

بیشتر زنان می‏گویند که نوزاد دختر احساس اعتماد به نفس و آرامش بیشتری به آنها می‏دهد. آنها حس می‏کنند که به صورت ذاتی می‏دانند با نوزاد دختر چطور برخورد کنند. اما یک پسر! پس از تولد پسر، بیشتر اوقات می‏شنویم که مادران با وحشت می‏گویند که نمی دانند با یک پسر چگونه رفتار کنند!

 

چگونه از نوزاد پسرمان مراقبت می‏کنیم

تمام نگرش‏ها و عقاید اولیه ما درباره مردان، در مراقبت روزمره ما از پسرانمان منعکس می‏شود: هر بار که برای کمک به کودکان به سرعت به سراغشان می‏رویم یا اجازه می‏دهیم خودشان کار را انجام دهند؛ هر بار که آنها را تشویق می‏کنیم یا از کاری باز می‏داریم؛ هر بار که آنها را به گرمی در آغوش می‏گیریم یا به آنها اخم می‏کنیم و از آنها دور می‏شویم. تمام واکنش‏های ما ناشی از نگرش‏های درونی ما نسبت به داشتن یک نوزاد (و داشتن یک نوزاد پسر) است.


اگر برخوردی همراه با کنجکاوی داشته باشید و بخواهید درباره دنیای پسران بیاموزید و آن را درک کنید، کمک بزرگی کرده ‏اید. خوب است که از شوهرتان اطلاعاتی در این مورد کسب کنید. گاهی اوقات شما فقط به دانش کاربردی نیاز دارید.

 

مادرها به یادگیری در مورد جنس مخالف کمک می‏کنند

مادر چیزهای زیادی درباره زندگی و عشق به پسر می ‏آموزد. او به صورت بی‏ نظیری می‏تواند به پسرش کمک کند تا در مقابل جنس مخالف اعتماد به نفس به دست آورد.


مادر «اولین عشق» پسر است و باید ملایم و احترام ‏آمیز و سرزنده باشد، بدون آنکه بخواهد بر او تملک یابد یا بر دنیای او غلبه کند. وقتی پسر به سن مدرسه می ‏رسد، مادر او را تشویق و کمک می‏ کند تا دوستانی پیدا کند و در آینده باید در مورد برخورد صحیح با دخترها نکاتی را به او بیاموزد. حتماً تصدیق می‏ کنید که امروزه ایجاد رابطه با جنس مخالف به کمک نیاز دارد. مادر می‏تواند با رفتارهایش به پسرش بیاموزد که در آینده با همسر خود چگونه برخورد کند و چگونه ارتباط کلامی مناسبی داشته باشد. والد جنس مخالف اغلب برای کودکان، کلید عزت نفس است. 

ارائه تصویر فردی مناسب

برخی از پسرها هنگامی که به سن دبیرستان می‏رسند ، به‏ طور ناراحت‏ کننده ‏ای خجول می‏شوند. ظاهراً آنها از اینکه جنس مذکر هستند، بزرگ و پر از هورمون هستند، خجالت می‏کشند. مادران می‏توانند برای غلبه بر این حس، کمک موثری باشند. برخی مادران از سنین ده سالگی به بعد جملات زیبایی در مورد پسرانشان به کار می‏برند. مثلاً وقتی او لباس جدیدش را می‏پوشد به او می‏گویند: «پسرم، تو واقعاً خوش‏تیپ هستی.» یا وقتی کاری را در خانه خیلی خوب انجام می‏دهد به او می‏گویند: « تو در زندگی آینده ات فرد موفقی خواهی بود.»

 

تطابق مادری کردن با رشد بچه‏ ها

همچنان‏ که پسری از یک نوزاد بی ‏دفاع به یک نوجوان بلند قد تبدیل می‏شود، سبک تربیتی شما نیز باید با او وفق پیدا کند. در ابتدا نظارت دائمی بر او دارید در سال‏های مدرسه‏، به او آموزش می‏دهید، مراقب هستید و محدودیت‏ها را تعیین می‏کنید. بعدها به یک مشاور و دوست تبدیل می‏شوید و این در حالی است که او مسیر خود را پیدا می‏کند. به مرور مسئولیت و آزادی بیشتری به او بدهید. همه این مسائل به موقعیت‏ شناسی شما بستگی دارد.

 

سال‏های دبستان

در سال‏های دبستان کمک‏ها و راهنمایی‏ های ملایمی صورت می‏گیرد. مادران مراقب فعالیت‏های پسران هستند که در معرض خطر قرار نگیرند یا رفتار غیرمتعادلی نداشته باشند. مادران برای تماشای تلویزیون یا استفاده از کامپیوتر محدودیت‏هایی را ایجاد می‏کنند تا پسرها بیرون بروند و کمی ورزش کنند. پسرتان را تشویق کنید تا دوستانش را به خانه دعوت کند، با آنها مهربان باشد و گفتگو کند. نظراتشان را درباره مدرسه و زندگی‏شان جویا شوید.


هنگامی که فرزندتان به خانه دوستی می‏رود، مراقب باشید و بررسی کنید که چه کسانی آنجا بوده ‏اند. آیا کسی به خوبی از آنها مراقبت می‏کند؟ اگر کسی مراقب پسرها در این سن نباشد، ممکن است برای خود دردسرهای جدی درست کنند. نباید پسرهای کوچکتر از ده سال را برای مدتی طولانی در خانه تنها گذاشت.

 

در دبیرستان

زندگی با یک پسر دبیرستانی نوعی مبادله منصفانه است: « اینجا به من کمک کن، تو را با اتومبیل به آنجا خواهیم برد.»، « تو نظافت کن، من آشپزی می‏کنم.» پسر احتمالاً در این سن، بیش از پیش از فعالیت‏هایش و از شما فاصله می‏گیرد. اما شما رفتار دوستانه خود را ادامه دهید و در دسترس او باشید تا باز هم با هم گفتگو کنید.


مراقب باشید که همچنان اوقات خاص دو نفری با هم داشته باشید. مثلاً هنگام خرید چند دقیقه ‏ای در فروشگاه برای صرف یک نوشیدنی و کمی صحبت صبر کنید. با هم به سینما بروید و بعد از آن زمانی را صرف صحبت کنید.


برخی پسرها حتی در این سن دوست دارند که آنها را در آغوش بگیرید، اما برخی دیگر اصلاً از این کار خوششان نمی‏ آید. راه‏هایی را برای ابراز عشق و علاقه به او پیدا کنید که به خواسته‏ های او نیز احترام گذاشته باشید.
در اواخر دبیرستان و تحت فشارهای آزمون‏های مختلف، به پسرتان کمک کنید که مطالعه کند، اما موقعیتی را به وجود آورید که این تنها معنی زندگی نیست و لذت بردن و شاد بودن نیز اهمیت دارد. به او بگویید که ارزش او با نتایج امتحاناتش برآورد نمی‏ شود.


نوعی رقابت دیوانه‏ وار در مورد آزمون‏های مهم و اصلی [در ایران کنکور دانشگاه‏ها] وجود دارد. این امر به معنی شکست یا موفقیت کامل یک سال از زندگی انسان تصور می‏شود. در اینجا می‏توانیم میانه ‏رو باشیم. به بچه‏ ها کمک کنیم که (به ویژه در سال آخر دبیرستان) نهایت تلاش خود را به کار گیرند، اما آن‏ را متناسب با اهداف آینده خود داشته باشند و در عین حال از نظر اجتماعی و خلاقیت نیز رشد کنند. 

منبع: تبیان  (با کمی ویرایش) 

پسندها (2)

نظرات (7)

مامان پریسا
18 شهریور 93 11:48
سلام وقت به خیر
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز وقت شما هم به خیر و شادی
مامان پریسا
18 شهریور 93 11:55
به نظرم خیلی طبیعیه که یه مادر دوست داشته باشه بچه اش دختر باشه. هرچی که نباشه یه عمر داره با جنسیتی که داره زندگی میکنی و خیلی واسش راحت تره که با یه انسان دیگه که همجنس خودشه زندگی کنه و کنار بیاد. ولی پسر داشتن هم خوبی های زیادی داره . حداقل واسه مادرهایی که دوست دارن هر دو جنس رو داشته باشن. به نظر من هم تربیت جنس مخالف کمی سخته اما دوستانی که پسر دارن حتما نظر من رو ندارن و با این مساله به خوبی کنار اومدن
یه مامان
پاسخ
با نظرتون کاملا موافقیم هم با اولش هم وسطش و هم آخرش
مریم مامان دونه برفی
18 شهریور 93 11:57
سلام و خدا قوت ووووی چقدر پسرداشتن سخته.. ولی من عاشق پسرمم و اگه عمری باشه فکر میکنم بتونم باهاش ارتباط خوبی برقرار کنم و در آینده هم از پسش بر بیام .. و برای همه مادران آرزوی موفقیت و داشتن فرزندی صالح دارم.
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز خیلی ممنون، شما هم خدا قوت خوشحالیم که ارتباط خوبی با پسر گلتون دارید و امیدواریم همونطور که خودتون گفتید در آینده هم بتونید به بهترین نحو باهاش ارتباط برقرار کنید برای دعا و آرزوی خوب و قشنگتون هم آمین می گیم
مامان شبنم
18 شهریور 93 12:10
سلام بسیار جالب بود اتفاقا این یکی از دغدغه های خود منم هست چون ما از بچگی بیشتر دور و ورم پر از دختر بوده پسرا بسیار کم بودن واسه همین ساده ترین برخوردها با پسرا رو هم بلد نیستم حالا فعلا که پسر ندارم اگر خدا بهمون داد حتما دنبال یه راهکار جامع براش می گردم
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز شبنم من که خودم الان پسر دارم دقیقا وضعیتم بر عکس شماست و سال های ساله که دختر در خاندانمون یافت نشده امیدواریم که خدا قدرت و توان برخورد صحیح با فرزندانی که بهمون عطا می کنه رو هم بهمون بده ان شاالله
❀مامان علی خوشتیپ❀
19 شهریور 93 12:52
سلام.ممنون از مطلب مفیدتون ما برعکس مامان شبنم دور و ورمون پراز پسره...دیگه جایزه گذاشتن برای کسی که دختر بیاره برای همین شکر خدا در این زمینه مشکلی نداشتیم تا الان.برعکسش بلد نیستیم چجوری با دخترا برخورد کنیم؟ ولی همیشه از سن بلوغ پسرا میترسم.نمی دونم اون موقع میتونم برخورد های مناسبی داشته باشم یا نه؟هرچند از مطلبتون بابت این مورد استفاده کردم
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز اینطوری بچه ها از نظر داشتن همبازی توی فامیل خیلی راحت تر هستند و البته پدر و مادرهاشون هم همینطور! راستی دعا می کنیم، اون جایزه ی بزرگ فامیل رو در طی سالهای آینده شما ببرید. داریم از حالا در کنار دختران گلتون تصورتون می کنیم.
بابا و مامان
20 شهریور 93 7:49
سلام من این عشق را تجربه کردم با تمام وجودم انمیدوارم تو سالهای بزرگتری پسرها هم این حس خوبه دوست داشتن مداوم باشه البته اگه پسر من خصوصیات اخلاقی پدرش و به ارث برده باشه هیچ مشگلی نیست چون همسر من علاقش به مادرش گفتنی نیست یعنی میشه پارسا هم اینطور بشه
یه مامان
پاسخ
سلام مامان عزیز خدا روشکر! خدا این عشق های دوست داشتنی رو برای هم نگه داره تاثیر رفتار پدر روی پسر خیلی زیاده، و مسلما خیلی از چیزها اکتسابیه، بچه ها در حال ضبط وقایع کنونی هستند تا برای آینده اونها رو پخش کنند. براتون آرزوی موفقیت در تمام مراحل زندگیتون رو رداریم
مامان فرنيا
22 شهریور 93 7:50
من خودم خيلي دوست داشتم دختر داشته باشم و خدا را شكر كه خدا هم اين خواسته قلبي من را شنيد و يك دختر هديه داد اما پسر داشتن هم از جهاتي خوبه اما مسائلي كه در اين مطلب خواندم به نظرم فقط مختص پسردارها نيست اينقدر دوره و زمانه عوض شده كه براي تربيت دختران با اينكه فكر ميكنيم همجنس هستيم و به افكار بچه هامون نزديكيم خيلي چيزها را بايد بدونيم و كلا گذر از مرحله بچگي به نوجواني و بعد جواني خيلي سخته
یه مامان
پاسخ
دختر رحمته و پسر نعمت، خدا از اون نعمت ها هم بهتون ببخشه ان شاءالله د رمورد طریقه ی برخورد، حق با شماست. ولی از این جهت که خودمون هم اون مراحل را پشت سر گذاشتیم، حالا با تغییراتی که ناشی از گذر از زمانه، راحت تر می تونیم اونا رو درک کنیم، و نکته ی دیگه اینه که مادران دختردار، باید بدونند که نقش پدر خانواده خیلی روی رشد دخترشون زیاده و برای هر چه بهتر تربیت شدنشون باید تلاش کنند که هر چه بیشتر رابطه ی پدر و دختری رو تقویت کنند و اوقات دونفری براشون مهیا کنند.