مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 7 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

وقتی کودک من بقیه را کتک می زند...

1390/4/16 12:19
نویسنده : یه مامان
4,705 بازدید
اشتراک گذاری

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کودکتان پرخاشگری کند یا بقیه بچه ها را بزند و یا گاز بگیرد، در این زمان شما باید چکاری انجام دهید؟...

کودکان نو پا به طور مداوم علت و معلول ها را امتحان می کنند. با خود می گویند اگر من این کار را انجام دهم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و آنها تنها وسیله خود را به کار می گیرند. آنها مهارتی ندارند تا به روشی منطقی آنچه را که می خواهند به دست آورند، بنابراین ممکن است به طور سمج و سرسخت عمل کنند.

با این وجود درست نیست که بنشینید و هیچ کاری انجام ندهید. اگر حالا دخالت نکنید و وارد عمل نشوید وقتی بزرگتر می شوند به فردی کاملا زورگو تبدیل می شوند، چون که راه دیگری برای رفع احتیاجات خود پیدا نمی کنند. در اینجا بعضی راهها برای کنترل پرخاشگری کودکان را بیان می کنیم:

 زمانی که کودک شما بقیه را می زند یا گاز می گیرد چه باید کرد؟

۱- لحظه ای درنگ کنید:

 اگر می بینید کودک پرخاشگری می کند سریع به رفتار او پایان بدهید. سعی کنید با آرامش با او صحبت کنید، اگر به حرف های شما گوش نمی دهد، او را کناری کشیده و به او بگویید رفتارت از کنترل خارج است، باید کمی آرام بگیری.

۲- از کودک توضیحی راجع به رفتارش نخواهید:

 وقتی از کودک بپرسید به چه دلیل فلان کار را کردی، با خود فکر می کند بعضی مواقع هست که کار او درست است و حق دارد فلان کار را انجام دهد. این هم به این معنی نیست که دنبال دلیل کار او نگردید. اگر فرزند شما موهای دوست خود را می کشد به این دلیل که به او اجازه نمی دهد سرسره بازی کند، شما وارد عمل شوید و به آنها بگویید به نوبت، بازی کنند. کودک با این کار متوجه می شود که باید منصف باشد و اگر مشکلی پیش آمد با شما در میان بگذارد تا شما موضوع را حل و فصل کنید.

۳- صبور باشید:

 بعضی کودکان هر نوع توجهی را دوست دارند. از این رو زمانی که کودک کار اشتباهی را انجام می دهد و شما خشمگین می شوید، کودک ذوق می کند (با خود می گوید مامان را دیوانه کردم) و انگیزه پیدا می کند که دفعه بعد هم این کار را تکرار کند. پس صبور باشید و خودتان را کنترل کنید.

۴- بدانید رفتار کودک شما به احساسات دیگران هم ربط دارد:

 کودکان نوپا آگاه نیستند که رفتار آنها روی دیگران اثر می گذارد. کودک باید بداند که دوستان او چه احساسی پیدا می کنند، وقتی او آنها را گاز می گیرد، به کودک بگویید درست است که او دوست ندارد اسباب بازی های خود را به بقیه افراد بدهد، اما کتک زدن آنها هم کار درستی نیست.

۵- به کودک خود کمک کنید آرام بگیرد:

 کودکان نوپا وقتی ناراحت می شوند کنترل خود را از دست می دهند. بعد از مدت کوتاهی با کودک خود صحبت کنید و بگویید درست است که ناراحت می شوی، اما با این کار دیگران را هم ناراحت می کنی. بدین صورت به کودک خود کمک می کنید احساساتش را درک کند و آنها را رده بندی کند.

۶- کودکان را مجبور نکنید که با دیگران شریک شوند:

 بعضی مواقع کودک شما نمی خواهد بقیه بچه ها را به بازی راه دهد بنابراین به طور سرسختانه رفتار می کند، اما در واقع این جزئی از رفتار اجتماعی می باشد. در یک گروه کوچک، کودک در موقع بازی اگر یکی از هم بازی های خود را بیرون کند رضایت دیگر دوستان خود را به دست می آورد و با خود می گوید، عجب زوری دارم. راه حل: وقتی کودک شما پیش دوستان خود نیست با او صحبت کنید و بگویید که شما مشاهده کردید چه اتفاقی افتاد، و اینکه صحیح نیست که کسی را از بازی بیرون کند.

۷- مهارت های حل مشکل را به او یاد بدهید:

 یک بازی ساختگی را ترتیب دهید و با کودک خود هم بازی شوید و بدین طریق به او راههای مثبت برای حل مشکل را یاد دهید. در این بازی وانمود کنید که یکی از دوستان کودک خود می باشید که اسباب بازی او را برداشته است. به او یاد دهید که چطور با دوست فرضی خود صحبت کند (این اسباب بازی من است، لطفا آن را به من برگردان)، و اگر این کار بی فایده بود به او بگویید که باید در این مواقع از یک بزرگتر کمک بگیرد. با این کارها حتما نتیجه خواهید گرفت.

۸- عذرخواهی کردن را به او یاد بدهید:

اگر تا حالا دیده اید یک بچه من، من کنان ابراز تاسف می کند، شاید با خود فکر کنید که بی فایده است که از او درخواست عذرخواهی کنید. آیا فکر می کنید در این سن بدجنس است؟ ممکن است این طور نباشد، اما حتی اگر امروز عذر خواهی نکند، بهتر است به او یاد دهید که این کار را تمرین کند تا شاید روزی آن را انجام دهد. و کودک متوجه خواهد شد که عذرخواهی کردن و متاسف بودن به چه معنی است. بنابراین به او کمک کنید عذرخواهی کند و آن را به زبان بیاورد. دلسوز باشید، و به او بگویید ابراز تاسف سخت است اما چون او کار اشتباهی انجام داده، نیاز است که عذرخواهی کند.

گردآوری شده از سایت تبیان

(ان شاالله در آینده مطالب بیشتری در زمینه ی پرخاشگری و دعوای کودکان قرار خواهیم داد.)

 

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (8)

مامان رايان
16 تیر 90 23:14
مرسي ممنون خيلي عالي بود
باز هم منتظر مطالب خوب شما هستم


خواهش می کنم
خوشحال میشیم باز هم به مدرسه ی مامان ها سر بزنید
مامان سید ابوالفضل
17 تیر 90 11:10
سلام مثل همیشه عالـــــــــــــــــــــــــــی بود
مرســـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی

ممنون از لطف همیشگی شما
مامان نازنين
18 تیر 90 1:44
سلام استفاده كرديم عاليه عالي

سلام، خواهش می کنم
خوشحالیم که مفید بوده
مامان ماهان
19 تیر 90 10:48
واقعا مطلب مفید و قابل استفاده ای بود دستتون درد نکنه

خواهش میکنم، خوشحالیم که براتون مفید بوده
مامان آرین
20 تیر 90 14:51
سلام خیلی عالی بود

سلام مامان مهربون.
گیلدا
22 تیر 90 11:11
با سلام به شما.وبلاگ جالبی دارید. درخواست تبادل لینک دارم. شاد و سلامت باشید

سلام مامان مهربون
شما هم به جمع دوستان ما پیوستید
سارا
22 تیر 90 16:07
سلام مامان گلی ها
زدن ، پرتاب کردن و گاز گرفتن جزء رفتارهای آزاردهنده و خشن در دوران طفولیت حساب می شوند و در صورت بروز هر یک از این سه رفتار در کودک باید سریعاً به آن پایان داد.
اگر این رفتار بین بچه ها سر اسباب بازی باشه باید ابتدا به مدت 5 دقیقه اسباب بازی را در مکانی که در دید بچه ها باشه توقیف کرد و به آنها یادآوری کرد که نباید بر سر آن دعوا کنند بعد از آن اسباب بازی رو بهشون می دهیم و در صورت تکرار 10 دقیقه توقیف صورت می گیره و در صورت تکرار طرفی رو که باعث مشاجره می شه و نوبت رو رعایت نمی کنه به جایی دور از چشمان دیگران برده و به مدت 5 دقیقه با استفاده از روش بی اعتنایی او را در آنجا نگه می داریم.(از صحبت های دکتر روانشناس مهد پسرم بود گفتم شاید به دردتون بخوره)

سلام
ممنون که تجربیات و اطلاعات خودتون رو در اختیار ما قرار دادید
تینا
16 شهریور 90 14:53
مرسی از اینکه مطالب مفیدتونو در اختیارم قرار دادید واقعا برام آموزنده بود ... خیلییییییییی از لطفت ممنونم دوست خوبم

ما هم از حضور گرم شما ممنونیم.
خوشحالی و رضایتِ شما و فرزندان دلبندتان آرزوی ماست.