مدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــامدرســـــــــه ی مامان هــــــــــــــــــــــا، تا این لحظه: 12 سال و 11 ماه و 3 روز سن داره

مــدرســـه ی مــامــان هـا

اینجا برای تربیت فرزندانمان همگی هم معلم هستیم هم شاگرد!

کودک و اسباب بازی؛ هشت تا دوازده ماهگی

1391/2/5 16:36
نویسنده : یه مامان
4,796 بازدید
اشتراک گذاری

در این مجموعه سعی بر این است تا از دیدگاه های مختلف، بازی و اسباب بازی متناسب با هر سن از تولد تا دوازده سالگی پیشنهاد شود. در این قسمت به بررسی کودکان هشت تا 12 ماهه می پردازیم...

- هشت تا دوازده ماهگی:

در ماه هشتم از میان اسباب بازی ها، آن را که دوست دارد، انتخاب می کند. اگر شی ء از گهواره بیرون بیفتد خود را به طرف آن می کشاند.

در هشت ماهگی اسباب بازی های خود را پرتاب می کند. این کار برای کودک یک نوع بازی تلقّی می شود. نوع دیگر بازی، به هم زدن دو شی ء یا دو مکعب یا دو اسباب بازی است.

در هشت الی یازده ماهگی اسباب بازی هایی را که از دید او پنهان شده است، فعالانه جستجو می کند و برای به دست آوردن آن ها موانع را کنار می زند.

در هشت الی دوازده ماهگی، پرتاب کردن اشیا هرچه بیش تر و هرچه دورتر سرگرمی کودک است. بنابراین، اسباب بازی های نشکن را در اختیار او بگذارید. روی میز کوچک غذاخوری او اسباب بازی های کوکی را قرار دهید. خرسی که راه می رود یا لاک پشتی که سرش را تکان می دهد، کودک را تا سرحد اشک ریختن می خنداند.

عروسک هایی که می توان آن ها را با پیچاندن به هر شکلی درآورد نیز کودک را خوشحال خواهند کرد. در موقع حمام کردن او، از حیوانات شناور مثل ماهی قرمز، اردک، نهنگ و یا قورباغه استفاده کنید.

در نه الی ده ماهگی اگر کودک دیگری بخواهد اسباب بازی او را بگیرد، مقاومت می کند. در نه ماهگی اگر به اسباب بازی نخ وصل کنیم، آن را به طرف خود می کشاند. اگر شیئی را مخفی کنند برای پیدا کردن آن کنجکاوی می کند. در هشت الی نه ماهگی اسباب بازی خود را به کودکان دیگر می دهد.

کودک در ده ماهگی بر اعصاب حرکتی تسلط بیش تری می یابد، می ایستد و اسباب بازی را به دست می گیرد و اگر آن را در برابر دیدگانش زیرِ پوششی پنهان کنند، می رود و آن را برمی دارد. در این دوره کودک برای کشف و یافتن دنیای اطرافش تلاش می کند. اشیا را در دست می گیرد و به دفعات می چرخاند و آن ها را در بین انگشتانش نگه می دارد و اغلب به طرف دهان خود می برد.

شیئی را که در دست دارد، روی چیزی می کوبد و از این کار لذت می برد. در این سن، کودک دوست دارد اشیا را قطعه قطعه کند و از داخل کردن یک شی ء در شی ء دیگر لذت می برد. اشیا را داخل جعبه می گذارد و مجددا بیرون می آورد. با دست ها به صورت بال زدن پرندگان بازی می کند.

 اگر در دستش یک اسباب بازی باشد، ولی اسباب بازی دیگری به وی داده شود آن را هم می گیرد و سعی می کند هر دو اسباب بازی را در یک دست نگه دارد.

در سن ده الی دوازده ماهگی مداد در دست می گیرد. کودک در سن یازده و دوازده ماهگی با گرفتن نخی که به ماشین اسباب بازی یا وسایل چوبی بازی اش بسته شده، می تواند آن ها را به طرف خود بکشد. به اجسام کوچکی مانند دکمه، چشم شیشه ای و حفره ها علاقه مند است. از بازی های مشترک (دالی، مخفی کردن اجسام و دنبال هم کردن) لذت می برد. 

در یک سالگی از اسباب بازی های کوکی که راه می روند و صدا می دهند خوشش می آید و توجهش به آن ها جلب می شود. همچنین به پرنده ها، حیوانات، وسایل نقلیه و کسانی که حرکت می کنند نیز توجه می کند. می توان او را نشاند و با قل دادن توپ، او را با توپ بازی آشنا کرد.

کودک تا یک سالگی با هر وسیله ای که در اختیارش قرار گیرد، بازی می کند و آن ها را از چند جنبه مورد بررسی قرار می دهد؛ از لحاظ زبری، نرمی، طعم، صدا و امثال آن. برای بچه های این سن جغجغه، عروسک و حلقه های نرمی که تمیز کردن آن ها آسان باشد بسیار مناسب است.

کودکی که تازه می خواهد راه بیفتد به اشیایی علاقه دارد که بتواند با آن ها کاری انجام دهد نه چیزهایی که فقط آن ها را بنگرد یا لمس کند. کاسه های پلاستیکی رنگارنگ، عروسکی که آن را دربغل بگیرد، بادکنک رنگی، توپ خوش رنگ و بازیچه ای مثل روروئک که کودک آن را به سمت جلو هل بدهد از وسایل مطلوب او در این سن هستند.

کودک در یک سالگی به اسباب بازی هایی مثل توپ، قطعات خانه سازی، حیوان یا ماشینی که بتوان آن را به دنبال خود کشید، لیوان و مکعب های توخالی که بتوان آن ها را در داخل هم جای داد یا بر روی هم چید، نیاز دارد.

اسباب بازی ها باید در آغاز زندگی تا یک سالگی سبک و صدادار باشند. کودک در یک سالگی از اسباب بازی های کوکی که راه می رود و صدا می دهند، خوشش می آید و توجهش به آن ها جلب می شود.

اسباب بازی های زیر برای سن یک الی دوازده ماهگی پیشنهاد می گردد: جغجغه، عروسک پارچه ای، حلقه های پلاستیکی، مکعب های چوبی، توپ خوش رنگ، روروئک، بادکنک رنگی، کاسه های پلاستیکی رنگارنگ و انواع لیوان بزرگ و کوچک، پیمانه های پلاستیکی رنگارنگ، قطعات درشت خانه سازی، مکعب های توخالی، اسباب بازی های صدادار (دایره زنگی، طبل و...)، اسباب بازی های کوکی، اشیای شناور برای آب بازی (ماهی، اردک پلاستیکی و...)، ماشین، گاری و حیوان که بتوان آن ها را با نخ به دنبال خود کشید، وسایل معمولی خانه مثل بشقاب، قابلمه، قاشق، فنجان و... .

 (فصلنامه معرفت، شماره 64، مطهری، محمدرضا)

ان شاالله در قسمت بعد به بررسی اسباب بازی برای کودکان یک تا دو سال خواهیم  پرداخت

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (4)

مامان پریسا
24 فروردین 91 20:25
این ها دوران لذت بخشی بود که به همین صورت گذشت . منتظر ادامه این موضوع هستم.


ممنون از همراهی صمیمانه ی شما
مامان علي خوشتيپ
25 فروردین 91 20:58
ممنون از مطلبتون


مریم(مامان روشا)
26 فروردین 91 14:29
ممنونم خیلی جالب و خوندنی بود

لطف دارید، موفق باشید
یک عدد مامان
29 فروردین 91 9:41
الان من دل ضعفه گرفتم بدجووووووور !
خو من الان باید آب قند بخورم فشارم بیاد بالا ، با این پستی که گذاشتین ، غش و ضعف کردیم تموم شدیم رفتیم کلا!


فک کنننننن! بچه ها توو این سن واسه خودشون یه پا شخصیت مهمی میشناااااا ! نیگا تو رو خدا چه کارایی بلد میشن .... ای جیگرشونو

همه اینا به کنار ، اونجا که برای حمامکردن و دالی بازی نوشتین اوج فاجعه اس! یعنی دقایقی که آدم با بچه ها سپریکنه جزء عمر آدم حساب نمیشه بوخودا !

عاااااااااااااااااااااااااالی بود استاد جونی

وقتی شما رو با اینهمه ذوق، در کنار بچه ی خواهرتون تصور می کنیم خیلی باحال میشه